- Stichting Sterker dan MS -

Informatie pagina
HSCT Mexico

Kalender & protocol:
planning van dag tot dag

Toelatings criteria Mexico

Alle HSCT protocollen vergeleken

Waarom naar Mexico?

Clinica Ruiz in Puebla en Monterrey

Dokter Ruiz Argüelles (locatie Puebla) en Dokter Gómez-Almaguer (locatie Monterrey) hebben gedurende meer dan 20 jaar meer dan 3.000 HSCT-procedures uitgevoerd voor hematologische en auto-immuunziekten, waarvan meer dan 1000 voor MS. Onze transplantatiegerelateerde mortaliteit is minder dan 0,22%, een van de veiligste behandelingsrecords ter wereld. Positieve resultaten zijn bereikt bij meer dan 78% van de patiënten die zijn getransplanteerd in Clinica Ruiz, waaronder zowel recidiverende als progressieve patiënten.

Ons gerenommeerde team van experts biedt gepersonaliseerde, uitgebreide zorg die patiënten helpt hun symptomen te beheersen en hun kwaliteit van leven in alle stadia van hun aandoening te maximaliseren. We willen onze patiënten helpen zo actief, gezond en onafhankelijk mogelijk te blijven.

Center for Outpatient Residents

In Mexico verblijven patiënten samen met een 'caregiver' in een appartement, ongeacht of de behandeling in Puebla of Monterrey plaatsvindt. Mocht er geen verzorger vanuit thuis mee kunnen komen, dan is er altijd nog de mogelijkheid iemand in te huren. Alle appartementen zijn gelegen in het "COR building", oftewel Center for Outpatient Residents.

Er is een gezelschapsruimte op de begane grond en een dakterras waar HSCT'ers en caregivers zich met elkaar kunnen ophouden, tot het moment van de isolatieperiode. De isolatieperiode brengt de patiënt in het eigen appartement door, enkel samen met de caregiver.

In Monterrey dient er in het appartement zelf gekookt te worden door de caregiver. In Puebla wordt er 3x per dag een maaltijd door de catering verzorgd.

Behandeling in de kliniek

Bijna alle fasen van het HSCT traject vinden in het COR building plaats. Onderzoeken, toediening van chemotherapie en gesprekken met de arts vinden in hetzelfde gebouw plaats op verschillende verdiepingen.
Enkel voor het plaatsen van de pic-lijn, het oogsten van de stamcellen en het terugplaatsen van de stamcellen, worden patiënten naar de kliniek gebracht.

Meer hierover is te lezen op de pagina:
HSCT planning Mexico

HSCT Mexico - Treatment Timeline

Bron: HSCT México - feb. 2019

Clinica Ruiz Mexico - HSCT for Autoimmune Diseases

Bron: HSCT México - nov. 2018

"The Mexican Method" in 9 stappen

HSCT Mexico op YouTube

Dr. Guillermo Ruiz Argüelles
Presentation For HSCT Warriors

Bron: HSCT México
nov. 2020

AIMS Interview with Dr Ruiz from Clinica Ruiz, Puebla, Mexico

Bron: AIMS - Auto Immune & Multiple Sclerosis
Juli 2021

Why I chose Puebla, Mexico for my HSCT stem cell treatment

Bron: Deepa Thakrar
Okt. 2018

Aanmelden HSCT Mexico

Via de website van Clinica Ruiz kun je alle informatie vinden om je aan te melden voor de locaties Puebla of Monttery. Je kunt ook altijd mailen naar:
hsct@hsctmexico.com
dsmith@hsctmexico.com
amedina@hsctmexico.com

Alle contact informatie hebben we vermeld op onze locaties pagina:

Wat HSCT'ers over Mexico zeggen

Lees ervaringen van HSCT'ers die naar Mexico gingen